Oulu Puh. 044 986 9900

Microblading kulmat

MITÄ MICROBLADING TARKOITTAA ?

Microbladingillä voidaan tehdä asiakkaalle luonnollisen näköiset, mutta myöskin persoonalliset kulmakarvat. Microbladingissä pigmentti on tarkoitus saada syötettyä epidermiksen ja verinahkan välissä olevaan kerrokseen. Microblading -kulmissa pigmentti haalistuu kokonaan ihosta  noin vuoden jälkeen, pigmentin pysyvyyteen kuitenkin vaikuttaa eniten itsehoito sekä ihotyyppi. Kulmat kannattaa vahvistaa jo puolen vuoden jälkeen, jos tulosta haluaa ylläpitää mahdollisimman hyvän näköisenä.

MITÄ KÄSITTELY SISÄLTÄÄ?

Ensimmäinen käsittelykerta kestää noin 2 tuntia, kun asiakkaalle tehdään täysin uudet kulmat. Ensimmäisenä keskustellaan asiakkaan kanssa vaiheista ja siitä mitä tulee tapahtumaan, ja tietenkin huomioon ottaen asiakkaan toiveet.

Asiakas lukee läpi Microblading -palvelusopimuksen missä käydään läpi microblading -käsittely ja sen sisältö. Asiakas allekirjoittaa sopimuksen, minkä jälkeen voidaan aloittaa itse toimenpide.

Asiakkaan kulmat mitataan ja niille piirretään oikea muoto sekä ääriviivat, jonka sisälle microblading lopulta tehdään. Siinä vaiheessa asiakkaalla on vielä mahdollisuus vaikuttaa esimerkiksi kulmien paksuuteen. Piirretyt kulmat voivat aluksi näyttää paksummilta ja jopa rajuilta, mutta lopulliset linjat ovat todella ohuita, joten saat varmasti luonnollisen lopputuloksen alkujärkytyksestä huolimatta. Tässä vaiheessa valitaan myös asiakkaalle käytettävät pigmentit. Pigmentit valitaan ihon sekä hiusten värin perusteella. Kun asiakas on hyväksynyt kulmat aloitetaan itse microblading. Kaikki välineet puhdistetaan ja desinfioidaan joka käytön jälkeen. Terät ja kupit ovat jokaisella asiakkaalla aina omat, eli joka käyttökerran jälkeen ne hävitetään. Käsittelyn aikana käytetään aina kertakäyttöhanskoja sekä suojataan asiakas ja tekijä, joten voit olla varma, että olet hyvissä käsissä koko toimenpiteen ajan.

SATTUUKO MICROBLADING?

Riippuu täysin ihotyypistä ja omasta kivun sietokyvystä. Ensimmäiset linjat tehdään ilman puudutusta, koska puudutteen täytyy mennä haavaan, jotta se toimisi. Eli hoidon ensimmäinen puoli tuntia voi olla hieman kivuliaampi. Kun puudute alkaa vaikuttamaan, iho turtuu ja kipu on silloin täysin siedettävissä tai voi kadota kokonaan. Puudutteen vaikutus kestää n. 2 tuntia. Microbladingin jälkeen voi ottaa särkylääkettä, jos tunnet jälkisärkyä seuraavien päivien aikana. Kaikki tämä on hyvin yksilöllistä 🙂

JÄLKIHOITO?

1. Ole tietoinen toipumisvaiheista.

Mitä enemmän tiedät prosessista, sitä helpompaa se on sinulle. Paranemisprosessi voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen:

1) ihon pintakerroksen parantuminen

2) kuolleen ihon kuoriutuminen

3) pigmentinväheneminen.

2-4 viikon aikana toimenpiteen jälkeen koet kaikki nämä vaiheet. Älä epäröi kysyä meidän microblading ammattilaisilta lisää näistä vaiheista.

2. Käsittele kulmia hellästi ja älä irrota kuollutta ihoa itse.

Kulmien ympäriltä iho voi tulla hieman herkäksi varsinkin 24h aikana microbladingin jälkeen. Jos haluat pestä kulmia, tee se puhtaalla haalealla vedellä hellästi varoen painamasta liikaa kulmien alueella. Toimenpiteen jälkeen ihosta voi irtoilla pieniä kuivia palasia jotka koostuvat kuolleesta ihosta, verestä ja pigmentistä. Useimmat asiakkaat tuntevat vastustamaton kiusausta raapia tai kuoria kulmia, mutta älä tee sitä missään nimessä! Kulmia voi pestä myös muutamien tuntien välein tarvittaessa. Ensimmäisenä päivänä toimenpiteen jälkeen kulmia voi hellästi painella puuvillaisella kosteuspyyhkeellä.

3. Hiero rauhoittavaa kookosöljyä kulmiin.

Monet asiakkaamme ovat löytäneet ratkaisun ihon ärsytykseen ja kutiamiseen rauhoittavasta öljystä. Parhaat öljyt joita suosittelemme käyttämään ovat: greipinsiemen, makea manteli, jojoba tai kookos. Ensimmäisellä viikolla toimenpiteen jälkeen sitä tulisi käyttää 1-2 kertaa vuorokaudessa (esim illalla ja aamulla) ja vielä useammin parin ensimmäisen päivän ajan.

4. Suojaa uusia kulmiasi.

Vältä kaikenlaisia voiteita ja hoitoaineita jos kulmasi vuotavat tai sinulla on erityisherkkä iho. Kun ihosi on parantunut, on suositeltavaa käyttää silikoonipohjaisia tuotteita, koska ne edesauttavat värin kestoa. Tämä erityisesti silloin jos tykkäät käyttää Spa-palveluita tai tykkäät käydä uimassa kylpylässä tai uimahallissa. Kloori ja muut kemikaalit joita vesi sisältää saattavat heikentää värin pysyvyyttä kulmissa, koska microblading väriaine on täysin luonnollista.

5. Vältä intensiivistä hikoilua ja uintia.

Ainakin viikon ajan microbladingin jälkeen me suosittelemme välttämään kaikenlaisia fyysisiä aktiviteetteja jonka tuloksena on paljon hikoilua kehon lämpötilan muutoksen takia. Tämä koskee saunaa, uintia, intensiivisiä harjoituksia, kylpemistä jne. Vaikka sillä olisikin hyvin vähän tai ei ollenkaan vaikutusta, jokaisen asiakkaan iho on ainutlaatuinen ja tällainen altistuminen hikoilulle ja kloorille saattaa aiheuttaa komplikaatioita tai pidentää paranemisaikaa.

6. Vältä solariumia ja intensiivisiä ihovoiteita.

Suosittelemme ettei solariumia käytetä vähintään viikkoon microbladingin jälkeen. Tämä suositus koskee myös paljoa auringonvaloa. Liiallinen auringon saanti vaikuttaa negatiivisesti pigmenttiin, joka on asetettu ihon pintakerrokseen menettelyn aikana. Jos juuri valmistuneet microblade kulmat saavat liikaa suoraa auringonvaloa, pigmentti alkaa haalistumaan ja kulmat vaativat uuden raskaamman touchupin.

7. Ole varovainen lääketieteellisten toimenpiteiden kanssa.

Jos olet ollut verenluovuttajana, kerro siitä microblade -ammattilaisellesi. Keskustele myös verenluovutuksessa olevan hoitajan kanssa, jos olet menossa microbladingiin. Joskus vaatii 3 tai jopa 6

kuukautta toimenpiteen jälkeen, että veri palautuu normaaliin tilaansa. Tämä kokemus on meidän asiakkailtamme, mutta tätä tapahtuu harvoin ja yleensä veri palautuu normaaliin tilaansa n. viikon kuluessa. Sen lisäksi menettelyt, joissa käytetään erilaisia lasertekniikoita, voivat lykätä microblading kulmien tekoa. Kerro myös aina lääkäreillesi ennen minkäänlaisia toimenpiteitä microblade toimenpiteestä.

8. Ei kulmameikkiä eikä anti-aging voiteita.

Vähintään viikon (mieluiten 10 vuorokauden) ajan toimenpiteen jälkeen suosittelemme olla käyttämättä minkäänlaista meikkiä kulmissa. Älä myöskään käytä anti-aging voiteita ennen kuin kulmat ovat täysin parantuneet. Suosittelemme pitämään kaikki intensiiviset voiteet poissa kulmien alueelta.

9. Microbladingin jälkeen oleva tulos ei ole lopullinen.

Monet asiakkaamme ovat kokeneet lievää ahdistusta kun he ovat tutkineet miten väripigmentti haalistuu hieman parin viikon kuluttua microbladingistä. Tämä on täysin normaalia ja siitä ei tarvitse huolehtia. Alussa leikkauslinjat voivat näyttää hieman epätasaisilta, sekä värin pigmentti tulee todennäköisesti muuttumaan melko merkittävästi ensimmäisen kuukauden aikana toimenpiteen jälkeen. Muista, että todellinen tulos voidaan arvioida oikein vasta touchup (värin uudelleen laitto n. 1kk kuluttua microbladingistä) menettely jälkeen.

10. Älä epäröi ottaa yhteyttä microblading ammattilaisiin.

Ei ole tyhmiä kysymyksiä ja aina kun tunnet tarvetta kysyä mitä tahansa, niin meidän microblading ammattilaiset vastaavat mielellään kysymyksiisi. Voit olla varma, että olemme kuulleet kaikenlaisia kysymyksiä.

MITÄ TEEN ENNEN HOITOA?

1. VALMISTAUDU PIENEEN PUNOITUKSEEN.

On erittäin harvinaista, että kulmissasi esiintyy erittäin kovaa punoitusta microbladingin jälkeen. Mutta kannattaa varautua pieneen punoitukseen, sitä esiintyy lähes kaikilla asiakkailla. Erilaiset ihotyypit reagoivat erilailla toimenpiteeseen, joten pidä se mielessä kun teet suunnitelmia seuraaville tunneille microbladingin jälkeen.

2. TULE TOIMENPITEESEEN KEVYELLÄ MEIKILLÄ.

Pyydämme ettet käyttäisi raskasta meikkiä samana päivänä kun toimenpide on. Tämä ei tarkoita, ettetkö saisi laittaa meikkiä lainkaan. Normaali päivittäinen kevyt meikki on ok. Mutta suosittelemme kuitenkin, ettet laittaisi kulmiisi yhtään meikkiä.

3. OLE VAROVAINEN SEURAAVIEN LÄÄKITYSTEN KANSSA.

On muutamia lääkkeitä joiden käyttöä emme suosittele 48 tuntiin ennen toimenpidettä. Tällaisia lääkkeitä ovat aspiriini, ibuprofeiini ja muut kipulääkkeet. Me myös suosittelemme välttämään lääkkeitä joilla on voimakas vaikutus kehoosi.

4. ÄLÄ KÄYTÄ ALKOHOLIA ENNEN TOIMENPIDETTÄ.

Se olisi täydellistä jos et käytä minkäänlaista alkoholia 48h ennen toimenpidettä. Jos olet käyttänyt suuria määriä alkoholia päivää ennen toimenpidettä, suosittelemme siirtämään aikaasi.

5. VÄLTÄ TUOTTEITA JOISSA ON RETIN A:TA (TRETINOIINIA).

Jos käytät tuotteita jotka sisältävät joitakin määriä Retin A:ta, suosittelemme sinua lopettamaan käytön kuukautta ennen microblading toimenpiteeseen tulemista. Tämä koskee vain kulmien aluetta. Tämä koskee myös tuotteita jotka sisältävät A-vitamiinia.

6. VÄLTÄ AHA-IHONHOITOTUOTTEITA ENNEN TOIMENPIDETTÄ.

Vältä AHA-tuotteita (tuotteet jotka koostuvat alpha-hydroxy-acidista) noin viikon ajan ennen toimenpidettä. Suosittelemme sinua lopettamaan anti-aging tuotteiden käytön kulma-alueelta kahta viikkoa ennen toimenpiteeseen menemistä.

7. JOS OLET VERENLUOVUTTAJA.

Älä luovuta verta samana päivänä kun toimenpide on. Tämä voi rasittaa kehoasi ja saatat tuntea olosi heikoksi. Suosittelemme, että olet myös luovuttamatta verta toimenpiteen jälkeisenä päivänä.

8. KULMAKARVOJEN POISTO LANGALLA TAI MUILLA TEKNIIKOILLA.

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi microbladingissa älä nypi tai poista kulmakarvoja millään tekniikalla ainakaan viikkoon ennen toimenpidettä.

9. OLE AVOIN ALLERGIOISTASI JA KROONISISTA SAIRAUKSISTASI.

Kerro microblading ammattilaiselle kaikki asiat joiden ajattelet olevan vähänkään tärkeitä, sekä kaikki krooniset sairaudet tai allergiat, joita sinulla voi olla. Listaa myös kaikki asiat kosmetiikasta, jolla on ollut negatiivinen vaikutus ihollesi. Ole rehellinen kaikesta, mikä vaikuttaa terveyteesi ( myös raskaus yms.)

HINNASTO

(Emme tee microbaldingiä alle 18- vuotiaille.)

Microblading konsultointi: 10e

On sitova päätös ottaa kulmat, ellei asiakkaalla ole kontraindikaatioita. Konsultointi kestää n. 15min missä käydään läpi tarvittavat asiat sekä varataan aika.

Microbalding (sis. ensimmäisen vahvistuksen max. 6 viikon kuluttua). : 260e

Pelkkä vahvistus (6-8kk kuluttua) : 150e

Muualla laitettuihin kulmiin vahvistus (konsultointi pakollinen 10e) : 150 e

Lisäkysymykset soittamalla Zaparoon 0449869900 tai sähköpostilla  info@zaparo.fi